cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 131 ( 24 de març)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 3.300 represaliats polítics catalans:

dijous 17 de març

17 mireia ingla

  • un jutjat de Barcelona condemna la batllessa de Sant Cugat, Mireia Ingla (ERC), a pagar cada setmana una multa de 500 euros del seu patrimoni personal fins que faci retirar els llaços grocs i els cartells que hi ha a les finestres de l’Ajuntament de la població.

17 meridiana

  • Meridiana resisteix fa el tall 700 amb la presència de Jordi Pessarodona que llegeix un manifest del Col·lectiu Catalunya–Corsica, en solidaritat amb Ivan Colonna i la llibertat dels presos independentistes corsos.

17 meridianan 2

  • Meridiana sempre alerta
    als carrers! i a resistir
    Set-cents dies, marcant fita
    per la llibertat assolir.
    Fredi Bentanchs Chalaux17/març/2022.

divendres 18 de març

18 Gina

  • es crea el grup de suport a la Gina, una jove del Clot–Camp de l’Arpa (Barcelona) a qui li demanen, per un suposat delicte de desordres públics, 2 anys de presó o 8 anys d’expulsió de l’Estat Espanyol pel fet de no tenir nacionalitat espanyola. Què va fer ? Manifestar-se en contra de la sentència del Procés el 2019. En cap moment va ser identificada ni detiguda, 3 anys després arriba aquest nou cas que evidencia l’existència de fitxers policials il·legals.

dissabte 19 de març

  • un jutjat de Solsona absolt el guàrdia civil que estava acusat d'haver causat un atac d'ansietat a una dona durant les càrregues policials de l'1-O a Ponts (Noguera). El judici va tenir lloc el gener de 2022 a Lleida i l'acusació particular l'acusava d'un delicte lleu de lesions i li demanava una multa de 900 euros i una indemnització de gairebé 3.000 euros.

19 Ponsatí

  • la consellera a l’exili i eurodiputada Clara Ponsatí presenta el seu llibre « Molts i ningú » al Casal de Perpinyà, convidada per Catalunya Nord per la independència i la Llibreria Catalana.

diumenge 20 de març

20 calçotada

  • es celebra la VIII Calçotada Popular al barri del Clot de Barcelona, i es fa difusió dels casos de l’Adrià Sas i la Gina ,veïns implicatss en diverses entitats del barri i als qui demanen penes de presó per participar en el cicle de lluita iniciat l'1 d’Octubre del 2017.

dimarts 22 de març

dt Flandres

  • el delegat del govern davant la Unió Europea, Gorka Knörr, denuncia en una intervenció al parlament de Flandes la repressió de l’estat espanyol a “les llibertats democràtiques, especialment les relacionades amb l'expressió i l’opinió” i posa com exemple la persecució dels tribunals espanyols contra el Parlament.

dimecres 23 de març

dc Brian bartes

  • Brian Bartés és condemnat a un any i mig de presó per un delicte d’atemptat contra l’autoritat per la protesta davant el Camp Nou organitzada per Tsunami Democràtic el desembre del 2019. Per altra banda, ha estat absolt del delicte de desordres públics. Bartés té oberta una segona causa, prevista el 12 de maig, en relació amb la concentració en contra del consell de ministres espanyol fet a Barcelona el desembre del 2018, per la qual li demanen sis anys de presó, acusat d’haver agredit agents dels Mossos d’Esquadra.
    Es convoca una concentració solidària amb en BRIAN avui mateix davant l'ajuntament de Mollet del Vallès.

dc parlament

  • un grup de manifestants irromp a l’hemicicle del Parlament de Catalunya quan es feia el pler. Fa quatre mesos i mig que es manifesten davant el parlament, de deu del matí a dues de la tarda, en silenci i amb pancartes. Són de l'associació Silenci. Reclamen que es faci la independència.

dc junqueras

  • el Tribunal Constitucional espanyol rebutja el recurs d’empara que va presentar Oriol Junqueras i Raül Romeva contra la sentència del Tribunal Suprem. Hi ha hagut divisió entre els nou magistrats que analitzaven el recurs, i tres d’ells han fet un vot particular. Amb aquest pronunciament, s’obre formalment el camí cap a Europa i la defensa ja pot recórrer al Tribunal Europeu de Drets Humans. El TC encara ha de resoldre els recursos dels consellers Joaquim Forn i Dolors Bassa.
  • es dóna a conèixer la data del judici a Víctor Verdejo, detingut al Camp Nou durant les protestes del Tsunami Democràtic el 2019, serà el 16 de novembre 2022. Li demanen 7 anys de presó i 3900€ de multa.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 1606 dies
  • Anna Gabriel és a l'exili des de 1493 dies 
  • Marta Rovira és a l'exili des de 1462 dies

I descuidem pas els més de 3.628 represaliats per la justícia espanyola

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal