cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 231 ( 29 de febrer)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

diumenge 25 de febrer

01 Dani Gallardo

  • el jove madrileny Dani Gallardo fa públic que demà, dilluns, l’ha convocat l’Audiència Provincial de Madrid per recollir la documentació que li indicarà que té tres dies per a ingressar voluntàriament a la presó. Si no passa res, aquesta setmana ingressarà a la presó com un nou pres polític del procés. En el comunicat publicat es diu que s’han exhaurit tots els recursos de la defensa i, com que la llei d’amnistia encara no és vigent, entrarà directament a la presó. Gallardo ja va passar tretze mesos en presó preventiva després d’haver estat detingut durant les protestes a Madrid contra la sentència del procés, i ara el tribunal vol que compleixi els dos anys i onze mesos que queden. Tot plegat per haver participat en la manifestació en solidaritat amb els presos polítics catalans i haver-se interposat entre un grup d’antiavalots que havia capturat violentament una amiga seva, el 16 d’octubre de 2019.

dilluns 26 de febrer

02 acte bcn

  • desenes d’entitats exigeixen que s’aturi la persecució política i judicial contra les mobilitzacions socials i l’exercici de drets fonamentals amb el lema “Protestar no és terrorisme“. S’ha fet en un acte a la plaça del Rei, a Barcelona, en què hi havia representants de centenars d’entitats i personalitats ben diverses, com ara Omnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana, el Centre Delàs, sindicats, Élite Taxi, Novact – Institut, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca , la Plataforma per la Llengua i el Top Manta. Pel que fa a personalitats, hi han assistit, per exemple: Andreu Buenafuente, Ada Parellada, Carla Vall, Elena Gadel, Fermin Muguruza, Lluís Llach, Gerard Quintana, Eduard Farelo, Marina Rossell, Queco Novell, Sílvia Bel, Toni Soler i Txell Feixas.

03 audiència bcn

  • l'Audiència de Barcelona absolt els quatre joves del Bages denunciats pels aldarulls davant la caserna de la Guàrdia Civil de Manresa que van tenir lloc durant una manifestació per protestar contra la sentència del procés el 16 d'octubre del 2019. El tribunal considera provat que els acusats van participar en la concentració, però no que formessin part del grup violent que va actuar contra els agents ni que causessin els danys denunciats. El judici es va celebrar a l'Audiència de Barcelona els dies 29 i 30 de gener, quatre anys i mig després dels fets que van tenir lloc durant la coneguda com la Marxa per la Llibertat. Durant la vista, la fiscalia i la Generalitat, en defensa dels Mossos, van demanar set anys de presó per a tres d'ells i deu i mig per a un altre pels delictes de desordres públics, danys i atemptat contra l'autoritat, mentre que les defenses van demanar la lliure absolució.

dimarts 27 de febrer

04 TSJC

  • el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya decideix de no resoldre un recurs d’un independentista condemnat a tres anys de presó perquè considera que és un cas que podria entrar dins de la llei d’amnistia. El tribunal s’havia de reunir avui per tal de tractar el cas de Víctor Verdejo, condemnat per la protesta del Tsunami Democràtic al Camp Nou el desembre de 2019, però ha suspès la decisió sense data. “Continuem amb l’ai al cor”, ha piulat Alerta Solidària. El cas de Verdejo és el segon que queda congelat per la llei d’amnistia després de la decisió del jutjat penal número 2 de Girona de suspendre el judici contra quatre encausats pel tall del TGV durant les mobilitzacions del primer aniversari del Primer d’Octubre, l’any 2018.

05 Alcarras

  • la sala penal del Tribunal Suprem espanyol desestima el recurs de cassació presentat per l’ex-batlle d’Alcarràs (el Segrià), Miquel Serra, contra la condemna de tres mesos d’inhabilitació imposada per un delicte de desobediència per haver facilitat el referèndum de l’1 d’octubre de 2017 al municipi.

06 Dani Gallardo

  • es convoca una concentració dissabte al passeig de Lluís Companys de Barcelona, davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en solidaritat amb el jove madrileny Dani Gallardo que va fer públic que l’Audiència Provincial de Madrid li havia donat, a partir de diumenge, tres dies per a ingressar voluntàriament a la presó. Els convocants destaquen que a final de setmana, serà posat en cerca i captura i serà, aleshores, el primer pres polític d’ençà del començament de les negociacions de la llei d’Amnistia.
  • desenes d’organitzacions europees i internacionals en defensa dels drets humans signen un manifest amb el títol “Solidaritat pels activistes de Catalunya acusats de terrorisme”. El manifest ha estat impulsat pel Fòrum Cívic Europeu (ECF), una xarxa europea de més de cent associacions i ONG de vint-i-nou països europeus creada el 2005 per a treballar per “protegir l’espai cívic, permetre la participació cívica i construir el diàleg civil per a aconseguir més igualtat, solidaritat i democràcia a Europa.” Destaquen els casos recents de persecució a polítics catalans acusats de terrorisme, com Carles Puigdemont, Marta Rovira i deu persones més, acusades de formar part del Tsunami Democràtic.

dimecres 28 de febrer

07 Torra

  • la Sala Penal del Tribunal Suprem espanyol no admet el recurs de cassació del president Quim Torra contra la sentència de l’Audiència de Barcelona, el maig del 2022, que confirmà la condemna a quinze mesos d’inhabilitació i una multa econòmica de 24.000 euros per un delicte de desobediència. Torra fou condemnat per no haver retirat una pancarta en favor dels presos polítics de la façana del Palau de la Generalitat.
  • les defenses de Marta Rovira, Marta Molina, Oriol Soler, Oleguer Serra i Xavier Vendrell, implicats en la causa de Tsunami, demanen al Tribunal Suprem que s'arxivi la causa. En un escrit, fan saber al tribunal que la investigació del jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón va ser prorrogada un dia més tard del previst. Per això, consideren que totes les diligències fetes en el cas amb posterioritat a la data de 29 de juliol del 2021 són invàlides, segons la mateixa jurisprudència del Tribunal Suprem. Un fet que, segons les defenses, deixaria sense efecte la imputació de diversos implicats al cas, entre els quals hi ha els dos aforats, el president Puigdemont i el diputat Ruben Wagensberg. I, per tant, el Suprem no seria competent per quedar-se el cas.

dijous 29 de febrer

08 KRLS

  • la sala penal del Tribunal Suprem espanyol acorda per unanimitat d’assumir la competència de la causa contra el Tsunami Democràtic per investigar per terrorisme el president Carles Puigdemont, que és eurodiputat, i el diputat d’ERC al Parlament de Catalunya, Rubèn Wagensberg. Els magistrats de la sala que presideix Manuel Marchena no han fet cabal del criteri de la tinent fiscal, que desaconsellava que el Suprem assumís la causa.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 2315 dies
  • Marta Rovira és a l'exili des de 2172 dies

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal