cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 229 ( 15 de febrer)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

divendres 9 de febrer

01 Alenyà

  • L’Audiència de Barcelona arxiva la causa judicial contra Anna Gabriel, que l’any 2018 va fer que s’exiliés a Suïssa, on va estar fins el 2022, quan va comparèixer al Tribunal Suprem espanyol. Ara, la causa és arxivada perquè ni la fiscalia ni Vox no han presentat cap acusació contra ella.

dilluns 12 de febrer

02 adrià sas

  • el proper dotze de març, d'aquí justament un mes, el Tribunal Suprem deliberarà sobre el recurs presentat per la defensa d'Adrián Sas, encausat per les mobilitzacions del primer aniversari de l'1-O. Si ratifica la pena, el vilafranquí es convertirà en el primer manifestant del Procés que ingressa a la presó per complir una pena de tres anys, sis mesos i un dia de presó.
    En una entrevista al diari Ara diu: — El primer pres que pot entrar a la presó és per la col·laboració del govern independentista de Junts i ERC, que no només no es va retirar de la causa, com va dir que faria, sinó que va sol·licitar que es contemplés un pal de bandera com a arma perillosa. Un agreujant determinant en el moment que l’Audiència em sentenciés a una pena de tres anys, sis mesos i un dia de presó.

dimarts 13 de febrer

03 fiscal dt

  • el fiscal antiterrorista de l’Audiència Nacional espanyola , Miguel Ángel Carballo, continua carregant els neulers contra els processats en la causa Judes o 23S. Carballo ha registrat un escrit davant la sala Penal de l’Audiència Nacional amb què demana rebutjar de pla la suspensió de la vista oral contra els CDR acusats de terrorisme. Així carrega contra l’escrit d’articles de previ pronunciament que la defensa d’Alerta Solidària va presentar que podrien anul·lar bona part de la instrucció per vulneració flagrant de les garanties processals als investigats.

dimecres 14 de febrer

04 juvillà

  • El Tribunal Suprem espanyol confirma la condemna a Pau Juvillà, ex-secretari de la mesa del parlament, per no haver retirat llaços grocs del despatx de la CUP a la casa de la vila de Lleida quan era regidor i li ho va ordenar la Junta Electoral. Així doncs, desestima el recurs de Juvillà en contra de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que el va condemnar a una inhabilitació de sis mesos i una multa de 1.080 euros.

dijous 15 de febrer

  • Pau Juvillà anuncia que recorrerà al Tribunal Constitucional espanyol contra la confirmació de la condemna del Tribunal Suprem espanyol per no haver retirat uns llaços grocs de l’Ajuntament de Lleida durant les eleccions espanyoles de l’abril del 2019, i que li va suposar la inhabilitació i la retirada de l’escó.

05 ANC

  • l'Assemblea Nacional Catalana com a acusació popular farà que quaranta-sis policies espanyols s'hauran d'asseure al banc dels acusats per les seves actuacions durant l'1-O, imputant-los delictes de lesions i contra la integritat moral. Tot i això, lamenta que l'Audiència de Barcelona hagi decidit deixar fora del judici cinc comandaments de la policia espanyola.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 2301 dies
  • Marta Rovira és a l'exili des de 2158 dies

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal