cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 228 ( 8 de febrer)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

dijous 1 de febrer

01 Llach

  • la Sala de la Unió de Ceret s’omple de gom a gom per assistir a la projecció del film «Llach l’últim gran concert» i a la xerrada de després amb el cantant. Es retroben en Lluís Llach i el conseller Lluís Puig que el 2017 van coincidir al Parlament, el primer com a diputat i el segon com a membre del govern.

diumenge 4 de febrer

  • el fiscal del Tribunal Suprem espanyol emet un informe on s'oposa que l'alt tribunal investigui Carles Puigdemont per terrorisme, seguint la tesi del fiscal de l'Audiència Nacional que va considerar que no existien indicis suficients per procedir contra Puigdemont i que els fets no eren constitutius de terrorisme, sinó de desordres públics greus.

dilluns 5 de febrer

02 Wasemberg

  • el jutge de l'Audiència Nacional espanyola , Manuel García-Castellón, ordena a la Guàrdia Civil localitzar el diputat d'Esquerra Republicana i secretari quart de la Mesa del Parlament, Ruben Wagensberg, com a investigat per terrorisme en el cas de Tsunami Democràtic. Wagensberg va anunciar la setmana passada que era a Suïssa per protegir-se de la persecució de la justícia espanyola, que li ha provocat problemes psicològics. El diputat republicà és a Ginebra, a més, per assessorar-se amb organitzacions i advocats per tal que l'ajudin en el seu cas. Ara per ara, no ha volgut definir la seva situació d'exili. Wagensberg és un dels dotze investigats per terrorisme per l'Audiència Nacional, juntament amb el president Puigdemont i la secretària general d'ERC, Marta Rovira, arran de les protestes postsentència a l'aeroport del Prat o el tall de la Jonquera.

dimarts 6 de febrer

  • la junta de fiscals del Tribunal Suprem espanyol rebutja l’informe del fiscal Álvaro Redondo i decideix per majoria que cal investigar Carles Puigdemont per terrorisme en la causa contra el Tsunami Democràtic. D’aquesta manera, els fiscals de l’alt tribunal es rebel·len també contra el criteri del fiscal general de l’estat, Álvaro García Ortiz, fet inaudit tenint en compte que el ministeri públic és un organisme altament jeràrquic que permet al seu cap imposar el seu posicionament.

dijous 8 de febrer

03 TSJC

  • el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya comunica l’obertura de judici oral contra el conseller exiliat Lluís Puig i Santi Vila per haver-se negat a lliurar part de les obres d’art de Sixena, que s’exposaven al Museu Nacional d’Art de Catalunya. El magistrat instructor recull les acusacions de la fiscalia i l’Ajuntament de Vilanova de Sixena, que els atribueix un delicte de desobediència. A més, en el cas de Vila, se li atribueix un delicte d’usurpació d’atribucions judicials.

04 audiència

  • l’Audiència de Barcelona confirma que envia a judici quaranta-sis agents de la policia espanyola per les càrregues del Primer d’Octubre en unes quantes escoles de la ciutat. En la interlocutòria, el tribunal valida la decisió del jutjat d’instrucció 7, que considera que hi ha prou indicis de delictes de lesions i contra la integritat moral per a portar el cas a judici.

05 Parlament Europeu

  • el Parlament Europeu aprova una moció contra les ingerències russes en uns quants països, inclosa Catalunya. El text, que se centra en les activitats de la parlamentària letona Tatjana Zdanoka, expressa dubtes sobre l'intent de relacionar l'independentisme català amb Rússia, però diu que "si es confirmessin" seria un fet greu.

 

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 2294 dies
  • Marta Rovira és a l'exili des de 2151 dies

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal