cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 224 ( 11 de gener)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

divendres 5 de gener

01 Terrassa

  • els Mossos d’Esquadra han tornat a detenir Roger Verdaguer de Terrassa. Va ser acusat d’un delicte de desobediència i resistència a l’autoritat després d’una manifestació de protesta per la destitució del president Quim Torra. Dos anys més tard, 16 de Novembre de 2022, la fiscalia va demanar una pena de 12 mesos que consisteix en una multa de més de 5.000€ o bé 6 mesos de presó efectiva.
    Finalment, i gràcies a la pressió al carrer davant de jutjats i de comissaria, a xarxes socials i a la premsa, en Roger Verdaguer no ha hagut de passar la nit a comissaria i ha pogut marxar a casa després de 3 hores retingut per la policia. L’ Assemblea Coordinadora Antirepressiva de Terrassa creu que la detenció s’ha pogut produir a causa de l’impagament de la multa pels delictes de desobediència i resistència a l’autoritat dels quals el van acusar l’any 2022. “En el seu moment ell no va voler pagar ni va donar el número del seu compte bancari’’.

dimecres 10 de gener

02 Catalunya

  • és condemnat a tres mesos de presó i prop de 4.000 euros de multa un jove independentista de Cerdanya que va participar en un tall a la carretera N-152, al pas per Puigcerdà, en el marc de la vaga general convocada per la Intersindical–CSC el 21 de febrer de 2019. El judici es va celebrar el passat 18 de desembre sense l'acusat que ha desobeït les citacions i manté actitud de no col·laborar amb la justícia de l’Estat espanyol. Segons Alerta Solidària, la condemna arriba després de la decisió del jutge de rebutjar la sol·licitud d’ajornament del judici per la possible aplicació de la llei d’amnistia d’ací a uns mesos.

dijous 11 de gener

03 Tribunal de comptes

  • el Tribunal de Comptes espanyol descarta ajornar el judici contra 35 excàrrecs dels governs d'Artur Mas i de Carles Puigdemont, ells inclosos, als quals la Fiscalia reclama 3,2 milions d'euros i Societat Civil Catalana, 5,3 milions per les despeses de l'1-O i de la promoció de Catalunya a l'exterior entre els anys 2011 i 2017. El judici es va iniciar el 17 de novembre passat i ara les acusacions i defenses havien d'aportar els escrits finals.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 2266 dies
  • Marta Rovira és a l'exili des de 2123 dies

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal