cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

Hora solidària

CRONOLOGIA 221 ( 21 de desembre)

Dietari de la repressió i de la solidaritat amb els exiliats i els més de 4.200 represaliats polítics catalans:

dijous 14 de desembre

01 Palma

  • com cada dijous davant l'ajuntament de Palma: Llibertatmúsica, Iniciativa ciutadana. Aconseguida la llibertat dels presos, seguim pel retorn dels exiliats i fer ben visible la represió. Toquem el #CantdelsOcells.

02 Meridiana

  • Acció 1271 de MeridianaResisteix.
    Avui escoltant les companyes encausades de l’operació Judas.
    Tot l'escalf davant una ignomínia, proves inventades, judici polític..
  • Vilaweb publica que l'Audiència Nacional va autoritzar l'espionatge a David Fernández, Arrufat, Fachin, Marta Sibina, Canadell, Joan Matamala, fins a una quarentena, en el cas Tsunami Democràtic. La Guàrdia Civil va intervenir les comunicacions de diversos dirigents independentistes, però no van trobar res que servís per a la investigació. A finals de 2019 i principis de 2020, el jutjat central d'instrucció 6, que havia començat a investigar les protestes contra la sentència del procés, va acordar aquest espionatge a petició de la Guàrdia Civil.

03 Granollers

divendres 15 de desembre

  • dues marxes recorren els carrers de Granollers i Vilafranca del Penedès per la llibertat de més de tres-cents presos polítics i més de 4.500 represaliats. Amb el lema “Per Nadal us volem als carrers!”, unes quantes organitzacions antirepressives s’han unit en un manifest conjunt per a demanar l’amnistia total.

04 Girona

dilluns 18 de desembre

  • es jutja a Girona un membre del CDR Cerdanya per un tall de carretera que es va dur a terme a Puigcerdà, prop de la frontera, durant la Vaga General del 21 de febrer de 2019. La fiscalia li demana 2 anys de presó i 2.117 euros d’indemnització per desobediència greu i lesions, presumptament per mostrar una «resistència més activa» en el moment que va ser desallotjat per reobrir les vies tallades, l’N-152 i l’N-154, al trànsit. L'acusat va ser detingut el 21 de febrer de 2019 durant un tall de carretera convocat per la Intersindical amb motiu d'una jornada de Vaga General. La mobilització pretenia denunciar la situació social i política de Catalunya i va reunir unes 300 persones.

05 Tarragona

dimarts 19 de desembre

  • un jutge de Tarragona decreta un any de presó per a tres dels quatre joves investigats per haver participat en les protestes a Tarragona contra la sentència del procés, l’octubre del 2019. Els ha condemnats per un delicte d’atemptat i de lesions lleus i n’ha absolt un perquè no s’ha acreditat que hi participés. La condemna arriba una setmana després que el Congrés hagi admès a tràmit la llei de l’amnistia.

06 Quinto solidari

dimecres 20 de desembre

  • la Comissió del Quinto Solidari, amb el suport d'Alerta Solidària, organitza la segona edició del Quinto Solidari amb les persones encausades i represaliades de la comarca. Serà el dissabte 30 de desembre (17 h) a la Sala Tarafa. Els diners que es recaptin en la iniciativa es destinaran a la caixa de solidaritat per a totes les causes obertes a persones de la comarca relacionades amb el 23-S (operació Judes) o si el procés independentista dels darrers anys.

Berenguer Ballester

Recordem que

  • el MHP Carles Puigdemont, els Consellers Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig són a l'exili des de fa 2245 dies
  • Marta Rovira és a l'exili des de 2102 dies

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal