cartell toponimia

Cançoner per la Llibertat

portada agenda

la Bressola

La Bressola participa al Festival OFF Perpinyà

 L’Associació La Bressola participa a la 29a edició del Festival OFF Perpinyà, un festival de fotoreportatges amateur programat del 2 al 16 de setembre, amb l’exposició «Memòria Viva» dels alumnes de tercera del Col·legi La Bressola – Pompeu Fabra del curs 2022/2023.

El lloc d’exposició és el restaurant Creperia del Teatre (1 Carrer Gustave Flaubert 66000 Perpinyà).

« Passejar pels entorns del Memorial de Ribesaltes és aturar el temps durant uns instants. Les jornades frenètiques a les que sem habituats nos han encarcarat un poc i, a vegades, quan el dia nos regala un poc de temps, no sabem com cuidar-lo.

Això és el que va passar el dimarts 13 de setembre de 2022. I és que emprés de visitar l’exposició temporal sobre l’obra de Josep Bartolí i de passejar pel Memorial la jornada nos va regalar dues hores. Sense pressa, sense compromisos. Érem nosaltres i prou en aquell espai de memòria històrica on s’hi respira una calma estranya. I vam decidir proposar un repte a l’alumnat.

-Seieu, si us plau. Sabeu? Aquí on sem, ara mateix, potser hi va estar assegut un nin o una nina de la vostra edat. Depèn de quin moment de la història va ser jueu, espanyol, català, gitano, algerià… però, per sobre de tot, era un nin o una nina amb els somnis, pensaments i desitjos que vosaltres teniu ara mateix. No en sabem el nom ni com eren, però podem fer un esforç per imaginar-los. Vos proposem un repte: passegeu i deixeu-vos perdre un poc pels entorns del camp. Estigueu atents i observeu els detalls. Cerqueu i trapeu quelcom que nos faci imaginar aqueixos nins i nines anònims que en algun moment van passar per aquí. Fotografieu l’instant »

Aqueixa exposició és el resultat d’aqueix repte i de la mirada de l’alumnat de tercera del Col·legi La Bressola – Pompeu Fabra a l’entorn, als objectes, al passat i al present. Cadascú va interpretar el que va trapar, però l’objectiu es va perfilar en comú: fer reviure la memòria.

Memòria viva, per a no oblidar.

Comentaris (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Deixa els teus comentaris

Posting comment as a guest.
Arxius adjunts (0 / 3)
Share Your Location

El Portal - Catalunya Nord Digital neix a iniciativa del Col·lectiu 2 d'abril.

Neix de la necessecitat de crear un lloc de trobada a Catalunya Nord per a tots els actors de la llengua catalana.
Reagrupa persones i entitats al voltant d'un projecte, el de fer viure la llengua catalana, la llengua pròpia, la llengua del país.

Cada un pot portar la seua pedra a l'edifici 

  • participant amb la redacció d'articles, d'entrevistes
  • fent propostes, fent passar informacions
  • adherint al Col·lectiu 2 d'abril
  • fent conèixer el Portal